AKTIVITETER I DALARNAS LÄN

Uppdaterad 2017-06-05


Välkommen till våra träffar 2017!

Kontaktombud »

Mari-Louise: 023-223 04,  maloeri@hotmail.com
Viveca:  0240-146 96,  viveca.t-lindholm@telia.com

Torsdagen den 20 april kl. 18.30–ca 21
Inbjuder Gundhes Handelsträdgård i Insjön till Pelargonkväll. Vi pratar pelargoner, säljer sticklingar och små plantor. Vill Du vara med och informera om PS och sälja Dina sticklingar, anmäl Dig senast den 17 april till Viveca eller Mari-Louise.

Måndagen den 1 maj kl. 10-16
Traditionsenligt firar vi 1:a maj på Bäsna Trädgård utanför Borlänge. Vi informerar om Sv. Pelargonsällskapet, säljer sticklingar och små plantor. PS Favoritpelargon 2017 finns med oss på alla träffar i sommar. Vill Du vara med och informera om PS och pelargoner och sälja Dina sticklingar kontakta Mari-Louise eller Viveca senast den 27 april.

Lördagen den 6 maj kl. 10-15
Bergslagsodlingar
i Smedjebacken har inbjudit till sin Stora Pelargondag. Vill Du vara med och prata pelargoner eller sälja Dina sticklingar anmäler Du dig till Viveca senast den 10 maj.


Lördagen den 20 maj
Vi planerar att resa till Bergabacken Pelargonmuseum i Torsåker. Vi åker i egna bilar och försöker samåka. Anmälan senast den 15 maj till Viveca eller Mari-Louise och meddela om Du har plats kvar i bilen eller behöver skjuts.


Måndagen den 6 juni kl. 11-16
Enligt traditionen firar vi Nationaldagen i Disponent-parken, Grängesberg och informerar om Pelargonsällskapet, säljer sticklingar och små plantor. Vill Du också vara med i den härliga parken och sälja Dina sticklingar, anmäl Dig senast 3 juni till Viveca.

Lördagen den 17 juni kl. 11-15
För 7:e året är vi inbjudna till Stora Hyttnäs i Sundborn. Vill Du vara med och sälja Dina sticklingar, prata pelargoner och värva nya medlemmar anmäl Dig senast den 13 juni till Mari-Louise eller Viveca.

Lördagen den 15 juli kl. 10-15
Pelargonsällskapet finns på Svedens gård utanför Falun. Vill Du vara med och prata pelargoner, värva nya medlemmar och sälja Dina plantor stora eller små? Anmäl Dig och samtidigt Dina pelargoner till Utställningen av gyllenbladiga pelargoner senast den 11 juli till Mari-Louise eller Viveca, så hinner vi skriva skyltar.


Lördagen den 12 augusti ( OBS! 13 augusti utgår)
Vi planerar en resa till Vallby friluftsmuseum i Västerås där Mälardalens Pelargonvänner ska ha en stor pelargonutställning. Vi samåker om möjligt. Vilken av dagarna det blir meddelas senare. Intresseanmäl Dig till Viveca.


Lördagen den 16 september kl. 13-16
Höstträff på Gammelgården i Borlänge
. Vi får lyssna till Margareta Rådes föredrag”Egna frösorter, en rolig hobby”. Hon har också med sig sticklingar till försäljning. Vi äter en lättare lunch. Sedvanligt lotteri med mängder av fina vinster. Ta gärna med sticklingar och plantor för köp/byt/sälj. Kostnad 110 kr för medlem, 120 kr för icke medlem. Anmäl Dig och gärna en eller flera vänner senast 11 september till Mari-Louise eller Viveca, meddela då eventuell födoämnesallergi.


 

Om du vill få besök och ordna en pelargonträff hemma hos dig så hör av Dig till Viveca eller Mari-Louise.